maanantai 1. joulukuuta 2008

paperinarusta


Niin. Paperinarusta saa kaikkea kivaa. Eräs Paraislainen päiväkoti on kerännyt myymällä seuraavanlaisia askarteluja rahat kahteen retkeen.

Siis. Ensiksi ostetaan kaupasta paperinarua. Paperinaruissakin on paljon laatueroja. Toiset tuntuu olevan haperompia kuin toiset. Suosittelen paksumman paperinarun ostoan syystä että niitä on helpompi avata kuin ohuita. Siis avaa paperinarut ja leikkaa noin sentin levyisiksi ja puolisen metriä pitkiksi suiruiksi. Valkoisesta tulee hillityn tyylikäs, punaisesta jouluisen tunnelmallinen, vihreästä pirtsakka. ..

Seuraavaksi liisterin valmistaminen. Liisterijauhosta saat askartelun kenties huokeammin. KAupasta saa myös valmista liisteriä pöntössä. Laita liisterit ohjeen mukaan astiaan valmistumaan. Kaada päälle loraus eri keepperiä. Sekoita sössö sekaisin.

Heitä paperinarut sössöön ja kastele yltä päältä liisterillä. Vuoraa ympäristö "satakunnan kansoilla" tai "länskäreillä" tai millä hyvänsä asiaan soveltuvilla suojuksilla.

Ota esille valmiiksi puhallettu ilmapallo, Johon on sidottu naru. Ilmapallon suu tulee olla hyvin kiinni. Ota astiasta yksi paperisuikale, vedä suikaleesta isoimmat liisterit pois kädellä. Länttää suiru pallloon, kiinni. Suikaleet tarttuvat palloon hetimiten. Liimaa suikaleita ristiin rastiin palloa. Laita pallo niitä aikas täyteen, jätä kuitenkin ilmarakoja.
Nosta pallo kuivumaan kattoon. Anna kuivua katossa 2-3 päivää.
i irti
Tulipas kuva vinoon...... nooh. Sitten kun pallot ovat kuivuneet
puhkaise ilmapallo paperinaruhässäkän sisältä. Se lähtee aika mukavasti
irti papereista. Laita valot pallukan sisään. SIitä tulee upea!
Seuraavassa postauksessa kuvia valmiista valopallosta.......

1 kommentti:

Katri kirjoitti...

Hei,
katsoin ensin, että mitä porkkanaraastetta olet tehnyt, mutta onneksi sinulla oli seikkaperäinen ohje mukana! No, olen vähän väsähtänyt tänään, yritä ymmärtää. Kiitos kommenteista.